Etusivu | Jeesus | Keikat | Kuvia | Levyt | Parrasta | Vieraskirja | Yhteystiedot

 

Parrasta 

Tamperelaisen Mooseksen Parran kasvun juuret ovat vuodelta 1995, jolloin partahuumorilla höystetty iloinen sanoma soi ensimmäiset sävelensä. Kasvualustana ovat alusta asti olleet tarkkaan rock-käsikirjan mukaan tehdyt sävellykset, tehdasviritteiset kitarat ja huumorilla höystetyt sanoitukset, jotka ovat pääasiassa kitaristilaulaja Mika Palvasen käsialaa. Pilke silmäkulmassa ovat liikkeellä myös saksofonisti Kai Mattsson, basisti Timo Saarinen ja rumpali Erkki Viljavuori.
 
Mooseksen Parran vuonna 1997 julkaisema esikoislevy
Totta, Mooses! (MP1) sai runsaasti huomiota julkisuudessa yhtyeen luovutettua sen ensikappaleen Suomen kansan Moosekseksi kutsutulle pääministeri Paavo Lipposelle. Levyn avauslaulu kahdesta Daavidin pojasta eli Jeesus ja Harley toi toisen sijan gospelin SM-kisoissa ja se kuultiin myös yli tuhat motoristia koonneessa ulkoilmajumalanpalveluksessa Liedossa.
 
Vuonna 1999 yhtyeeltä ilmestyi kakkoskiekko
Iso Kiho (MP2), joka kainostelematta paljasti miesten iltarukousaiheita mm. kappaleissa Anna mulle parta ja Etelämeren saareen.
 
Marraskuussa 2001 julkaistulla levyllä yhtye jatkaa esikuvansa seuraamista taittaen matkaa
Ilman paitaa (MP3) Jeesus & Harley:n viitoittamalla tiellä. Levy sisältää koko elämän kirjon pienen pojan antamista ohjeista Ison miehen itkuun.
Peitsamo - ZZ-Top - Harrikka -linja saa levyllä tyylikkäästi jatkokseen maanteiden johtotähden,
Mercedes-Benzin. Kappaleessa Voi, hyvä Jumala anotaan armoa ja sitä kyllä riittää, kuten Kolikoita tiskillä -eurorockissa osuvasti todetaan. Syntiinlankeemuskertomus saa uuden ulottuvuuden Aatamin omenassa ja vaikka rinnassa sykkii Rauhaton sydän, niin onneksi Ei vielä ole yö.
Tamperelaista Nummela-henkeä huokuu balladi
Pispala ja ajankohtaisia arjen vaatimuksia puidaan laulussa Tosi hyvä mies?. Joki virtaa ja Parta kasvaa, mikä on kuultavissa monipuolistumisena niin teksteissä kuin musiikissakin.
11 kappaleen lisäksi
äänite sisältää myös musiikkivideon Jeesus & Harley.
 
10-vuotistaivaltaan Parta Käy kohti isänmaatansa 2005 huipennuksenaan Jälkeen jääneet (MP4). Viimeisenä levyllä todetaan, että Kaiken takana on Paimen, vaikka tämä viiden kappaleen pikkuvinyyli jäikin jälkeen edellisten levyjen sisältömääristä. EVVK, sanoisi joku, kunnes palaisi Luoksesi... Tuleeko tästä levystä Ikoni, ota selvää!
 
Mooseksen Partaa kuunneltaessa on melkein parempi olla Ilman paitaa, sillä ”Seikkailu partamaailmassa ei jätä ketään kylmäksi. Yhtyeen hyvä henki ja työnteon ilo pursuaa esiintymisen kaikilla osa-alueilla” (Music Mission).
 
Äänitteet:
Totta, Mooses 1997
Iso Kiho 1999
Ilman paitaa 2001
Jälkeen jääneet 2005
Taustayhtyeenä levyllä Sippora 1999
Mukana kokoelmilla Tosi rakkaus odottaa 1997, ManseGospel 1998 sekä Manserock Kuninkuus 2001-2002
Musiikkivideo Jeesus & Harley 1999